mmabloggen.blogg.se

Stay updated med MMA-Bloggen! Var med och analysera, diskutera och dela nyheter gällande världens snabbaste växande sport. Här kommer det publiceras nyheter, flashbacks och övrigt intressant inom de absolut största organisationerna (UFC & Bellator). Vi kommer dessutom att diskutera våra svenska och internationella toppfighters! Häng på och dela dina tankar!

Vilka är våra Svenska UFC fighters och hur ser framtiden ut?

Kategori: 2015, Allmänt, Fighting, Kampsport, MMA, Sport, UFC!, UltimateFightingChampionship

Sverige har tack vare våra duktiga fighters verkligen blivit ett land att räkna med i MMA:ns topporganisation UFC. Vår storstjärna Alexander "The Mauler" Gustafsson har förmodligen den största delen i att Sverige verkligen satt sin plats på väldens MMA-karta.
Trots detta finns det så många fler Svenskar som man inte hör lika mycket om och som förtjänar samma uppvaktning och respekt som Alexander. Vi har idag 8 aktiva fighters i organisationen och ni kan räkna med att dessa är fighters som inte är nöjda med att bara ha en plats. De strävar alla efter drömmen att stå som champion i sin viktklass!
 
Idag är det dessa fighters vi har i organisationen och här följer dessutom en kort recap av vart de idag står!
 
 
Alexander "The Mauler" Gustafsson: Vår störst lysande stjärna med ett record på 16-2-0 (Lätt tungvikt). Han kommer senast från en övertygande KO vinst över den Engelska fightern Jimi Manuwa. Under året som gick slets Alex i sista sekund från en rematch mot titelhållaren Jon Jones då han skadade sitt knä. Efter operation är han nu tillbaka och går sin nästa match under den historiska galan i Stockholm den 24/1 mot den lika heta Anthony "Rumble" Johnson. Matchen som är galans Mainevent har en titelchans mot Jon Jones i potten. Så räkna med en tuff fight!
 
 
Ilir "The Sledgehammer" Latifi: Den muskulösa Ilir tävlar i samma viktklass som Alex med ett record på 10-4-0. Han kommer senast från en dröplig förlust över Jan Blachowicz under UFC Sweden 3. Men som han säger själv så har han mycket stora chanser att vid nästa match få en ordentlig revansch! Jag såg senast idag att han lagt upp ett klipp på sin Facebook där han säger att han ligger i hårdträning och hoppas på en ny match om ett par månader!
Mot vem vet jag inte men med Ilirs menatalitet spelar det nog ingen roll och jag tror vi kommer få se en grym fight var och när den än blir av!
 
Magnus "Jycken" Cedenblad: Här har vi en av mina absoluta favoriter bland våra svenska fighters.
Med ett record på 13-4-0 och tre raka vinster i UFCs hårda mellanviktsorganisation så har vi här en kille som helt klart klättrar upp i ranking. Han vann senast genom ett enhälligt beslut över Scott Askham under höstens UFC sweden 3.
Tyvärr har även "Jycken" haft knäproblem i slutet av 2014 och har opererat sig men är återigen tillbaka i träning för att kunna kliva vidare uppför stegen. Vi hoppas på en grym motståndare i hans nästa möte så han verkligen får göra sitt namn känt i divisionen!
 
Hamid "Akira" Corassani: En kille som efter att varit den första svensken i The Ultimate Fighter fick sitt kontrakt med UFC. Han har ett record på 14-6-1 och gick senast match i UFCs fjäderviktdivision på svensk mark den 4e oktober -14. Han kommer från två förluster över stora namn så som Dustin Poirier och senast Max Holloway.
Akira är redan klar för sin nästa match då han likt Alexander Gustafsson går sin nästa match i Sverige den 24/1 på galans Huvudkort. Han möter här Sam Sicilia som haft en ojämn UFC-karriär då han under sina senaste fem matcher förlorat och sedan vunnit varannat möte. Det ska bli intressant att se vad Akira går för och jag hoppas han gör det bra då vi inte vill höra några funderingar om ett avslutat UFC-kontrakt..
 
Nicholas "Nico" Musoke: Här har vi den tredje och sista Svensken att gå match under UFC Fight Night I Stockholm om ett par veckor. Han har med ett record på 13-3-0 och 3 vinster och en förlust i UFC blivit en kille att räkna med! Han möter vid sin nästa match Albert Tumenov i UFCs Welterweight division som även han gjort riktigt bra ifrån sig under sin proffskarriär. Räkna med en tuff fight att komma då båda dessa killar siktar att ta sig till toppen i sin division!
 
Niklas Bäckström: Den unga talangen som jag tror är vår nästa Svensk att bli ett stort namn i organisationen. Med ett record på 8-1-0 och hans talang så är han redan ett namn att prata om i UFC. Hans senaste match i Stockholm började riktigt bra men kaxigheten började ta över och Niklas släppte sin guard  och detta straffade sig då Mike Wilkinson tog chansen och knockade Niklas. Trist men jag tror i och för sig att förlusten kan ge en tankeställare till Niklas liksom Alex första förlust i UFC gjorde för honom.. Jag är säker på att Niklas kommer att komma tillbaka och jag tror som jag nämnde tidigare att han är ett namn att räkna med i toppen av divisionen om ett par år.
 
Andreas "Real Steel" Ståhl: Record på 9-1-0 och är en av de fighters jag har minst koll på av Svenskarna i UFC. Jag vet dock att Andreas alldeles nyligen har satt igång att sparras och träna på 100% igen efter att han i somras snöpligt förlorade sin UFC debut på beslut och dessutom gick de sista två ronderna med bruten käke. Och det är just den sista skadan som gjort hans uppehåll såpass stort. Men se till att hålla koll på denna "powerfightern" när han är helt tillbaka och hans nästa match går av stapeln!
 
Mats Nilsson: Record på 11-4-1. Den siste av våra 8 UFC-svenskar och även den senaste av dem att gå match. Han gick under förra helgens UFC 182 upp i buren mot den Ryske Omari Akhmedov där han förlorade på enhälligt beslut. I matchens sista stund höll han på att helt vända matchbilden och submitta Omari vilket tyvärr inte gick hela vägen.
Med två startförluster i UFC-karriären så får vi se vad som blir av härnäst för den svenske Mats. Kanske skulle ett byte av klubb skulle ge den nytändning som jag tror behövs för Mats!
 
Hoppas ni haft en trevlig läsning!, har ni några funderingar så släng in en kommentar! Till sist Vem eller Vilka fighters tror ni blir nästa svenskar i organisationen?
 
//Alex
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: